De Winkel

Onze winkel staat voor ambacht en kwaliteit. Vis uit onze Noordzee, dagvers gevangen, dat kenmerkt ons assortiment. Huisgemaakte sauzen en salades, zelf ingemaakt zuur, en zo veel mogelijk gebruik maken van plaatselijke producten benadrukt onze ambacht. Terug naar de basis, maar helemaal van deze tijd. Dat proef je

De drijvende kracht

Erik
De drijvende kracht achter Tijger & de Vis is Erik Huibers. Als kok heeft Erik zijn passie voor eten ontwikkeld. Amstel Hotel, Jean-Jean, waar hij een 9- kreeg van Johannes van Dam en NL in Soho New York, is maar een kleine greep uit de restaurants waar Erik zijn kunsten heeft vertoond. Als ondernemer heeft Erik zich ontwikkeld in adviesvoering met betrekking tot duurzaamheid in de horeca bij Toffe Peer. En heeft hij met Noodelicious de biologische Japanse noodle op de Nederlandse Markt geïntroduceerd. De laatste zes jaar heeft Eriks zijn focus gelegd op de high-end internationale evenementenorganisatie met Food Collective Amsterdam. 
Als foodaddict heeft Erik een voorliefde voor vis. Waarom? „Waarom niet, het is voedzaam, veelzijdig en lekker. Voor een land omgeven door water waar we dagelijks toegang hebben tot zoveel verse vis doen we er veel te weinig mee. Dat kan anders dacht ik.” Tijger en Vis is daarop het antwoord. Erik tovert met de vis en zet gerechten neer die restaurantwaardig zijn. 
Erik doet het allemaal niet alleen. Er staat een team van enthousiaste en bevlogen mensen achter hem, die hem helpen om Tijger en de Vis een succes te maken. Zowel in de keuken als in de winkel helpt het team je graag met jouw bestelling!

Concept

Een frisse uitstraling en een open karakter. Een ambachtelijk en stoer interieur. Dat zie je als je bij ons binnenstapt. Assortiment uit de vitrine of vers klaargemaakt af te halen bij de chef achterin de zaak, je maakt het mee! 
Idealen
Lekker eten neerzetten van visproducten van, zo veel mogelijk, Nederlandse bodem. Uiteraard op een verantwoorde manier, zodat we geen voedsel verspillen en onze zeeën leegvissen. Dit doen we door Kleinschalig inkopen, dag-vers en direct gebruik.

Gedachtegoed

Missie
Onze klanten laten proeven, hoe lekker, van Nederlandse bodem, vis smaakt door het op juiste manier te behandelen en te bereiden. Als je bij de Tijger & de Vis bent geweest dan wil je niet meer anders!
Visie
Heel Amsterdam aan de producten van Tijger en de Vis. Met een keten aan winkels dwars door de stad. De stap erna is de rest van het land. Heel Nederland kennis laten maken met de kwaliteit en ambacht zoals dat hoort.