Tijger & de Vis,
de eigentijdse viswinkel

Tijger & de Vis staat voor ambacht en kwaliteit. Vis uit onze Noordzee, dagvers gevangen. Dit
kenmerkt het assortiment van Tijger & de Vis. Huisgemaakte sauzen en salades, zelf ingemaakt zuur,
en zoveel mogelijk gebruikmakend van plaatselijke producten benadrukt het ambacht van Tijger & de
Vis. Terug naar de basis, maar helemaal van deze tijd en dat proef je!


Concept

Het concept van Tijger en de Vis heeft een frisse uitstraling met een open karakter. Een ambachtelijk en stoer interieur. Dat zie je als je bij Tijger en de Vis binnenstapt. Een dagelijks vers assortiment in de vitrine, vers klaargemaakte maaltijden af te halen bij de chef achterin de zaak, je maakt het mee bij Tijger en de Vis.

Missie

De klanten van Tijger en de Vis laten proeven hoe lekker vis van Nederlandse bodem smaakt door het  op de juiste manier te behandelen en te bereiden. Als je bij de Tijger en de Vis bent geweest, wil je niet meer anders!

Visie

Heel Amsterdam kennis laten maken met de producten van Tijger en de Vis. Met een keten winkels dwars door de stad. De stap erna is de rest van het land. Heel Nederland kennis laten maken met de kwaliteit en ambacht zoals dat hoort.

Ideaal

Het ideaal van Tijger en de Vis is lekker eten neerzetten van visproducten die zoveel mogelijk van Nederlandse bodem komen. Uiteraard op een verantwoorde manier, zodat er geen voedsel verspild wordt en onze zeeën niet leeg gevist worden. Dit wordt gerealiseerd door kleinschalig in te kopen; dagvers en direct verwerken.


De drijvende kracht achter Tijger en de Vis is Erik Huibers. Als kok heeft Erik zijn passie voor eten ontwikkeld. Het Amstel hotel, Jean-Jean, waar hij een 9- kreeg van Johannes van Dam en NL in Soho New York, is maar een kleine greep uit de restaurants waar Erik zijn kunsten heeft vertoond. Als ondernemer heeft Erik zich ontwikkeld in de adviesvoering met betrekking tot duurzaamheid in de horeca bij Toffe Peer. Hij heeft met Noodelicious de biologische Japanse noodle op de Nederlandse markt geïntroduceerd. De laatste zes jaar heeft Erik zijn focus gelegd op de high-end internationale evenementenorganisatie met Food collective Amsterdam.

Erik doet het allemaal niet alleen. Er staat een team van enthousiaste en bevlogen mensen achter hem, die hem helpen om Tijger en de Vis een succes te maken. Zowel in de keuken als in de winkel helpt het team je graag met jouw bestelling!